HTML

Két örökmozgó mindennapjai

„Azért, mert szerettek, jöttem a világra,

Lettem új fény, csillag, szülők boldogsága.

Szeressetek mindig, igaz szeretettel:

A kincsetek vagyok: kicsi kincs, de ember!”

Bemutatkozás

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Üdvözöllek a blogomon!

Két imádnivaló kisfiamról írok mindenfélét...fejlődésükről,oviról,sütésről-főzésről, dackorszakról, nevelésről, gyerekprogramokról, játékról és sok minden másról.

A vesemedence tágulattal kapcsolatos kérdéseiteket a dorothy_f@freemail.hu email címen tehetitek fel, vagy csatlakozzatok a www.anyatanya.hu weboldalon a Heim Pál Urológia fórumhoz.

Naptár

Tik-tak

15 hónapos

2010.02.08. 21:48 :: dorothy84

Mostanában soha nem írok a hófordulókról, talán mert már nincs jelentősége, nem kell minden hónapban méretni, tanácsadásra vinni, stb.

Tegnap volt 15 hónapos. Kb 11,4 kg, és fogalmam sincs hánycm, de  akonyhapultra felnyúl, ami ugye 90, tehát Domi biztos van 85.

Mozgás: Biztonságosan jár, fut,leguggol-feláll kapaszkodás nélkül, állva lépcsőzik,néha fogja a korlátot, de felfelé önállóan is megy, lefelé segítséggel, azonos lábbal lép. Mindenre könnyen félmászik, lefelé vagy tolat, vagy a bútor széléről leugrik.

Evés: Azt eszi amit mi, szeret egyedül csipegetni, próbálkozik a kanalazással. Mindent megkóstol. Kisebb mennyiségeket eszik, ebédre, vacsorára többet, a köztes étkezésre keveebbet. Reggel 1,5-2 dl tápszert, este kb. 3 dl-t banánnal turmixolva fogyaszt.

Fogak száma 2:)

Kommunikáció: Mindent megért, ha kérdezem válaszol. Nem tudnám megszámolni hány szót mond, de amit én mondok azonnal utánozza. Engem Ányának szólít. A hangsúlyával érzékelteti a lelki állapotát (düh, kérés stb.) 2 szót egymás mellé tesz: Ápá pápá, Ápá brüm-brüm. Az állathangok még mindig nagy slágerek. Közösségben legtöbbször csendes, egyedül játszik. A felnőtteknek jobban megnyílik, a gyerekekkel visszafogott.

Alvás: Ez nálunk mindig kényes téma volt. Hol ilyen-hol olyan, de inkább olyan:)

Kedvencek:(mert már ilyenek is vannak) Zenehallgatás: tám-tám, quack-quack, az én előadásomban a mutogatós mondokák, és a Nád a házam teteje:), játékok közül a zebra, tanuló szék, montessori torony, busz, nínós autó, és még mindig a Fischer Price traktor. A formabedobók, és a labda most háttérbe szorult. Ellenben játszik a plüssökkel.

Napirend:

Ébredés: 7.30 (Előtte 6-7 között tápszer ivás)

Reggeli: 8.00-8.30

Tízórai: csak nyammogás(mandarin, keksz, kölesgolyó)

Ebéd: 11.30-12.00

Alvás:12.30-14.00(kb)

Uzsonna:15.30-16.00

Vacsi:19.00

Alvás: 20.30

1 komment

Címkék: hóforduló

A bejegyzés trackback címe:

https://domibaby.blog.hu/api/trackback/id/tr931740662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dori3 2010.02.09. 20:19:02

Én azért szeretem olvasni az ilyen "összefoglalókat"! :-) Úgyhogy köszönöm, hogy megosztottad velünk!
süti beállítások módosítása