HTML

Két örökmozgó mindennapjai

„Azért, mert szerettek, jöttem a világra,

Lettem új fény, csillag, szülők boldogsága.

Szeressetek mindig, igaz szeretettel:

A kincsetek vagyok: kicsi kincs, de ember!”

Bemutatkozás

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Üdvözöllek a blogomon!

Két imádnivaló kisfiamról írok mindenfélét...fejlődésükről,oviról,sütésről-főzésről, dackorszakról, nevelésről, gyerekprogramokról, játékról és sok minden másról.

A vesemedence tágulattal kapcsolatos kérdéseiteket a dorothy_f@freemail.hu email címen tehetitek fel, vagy csatlakozzatok a www.anyatanya.hu weboldalon a Heim Pál Urológia fórumhoz.

Naptár

Tik-tak

Altatás nálunk: Csak erős idegzetűeknek!!!

2010.01.06. 12:52 :: dorothy84

Elkezdtem ott az altatásról szóló beszámolómat pár napja, hogy sikít és lemászik. De hogyy is telik nálunk az az idegölő fél egy óra mire Dominik álomra szenderül.

Kezdődik fürdés után a cumi kereséssel, és a brüm-brümmel (ami a banán turmixolását, a tápszer készítését jelenti) Eddig még nincs is gond. Aztán jelezzük felé, hogy talán az ágy felé kéne venni az irányt, besötétítünk, ennek láttán ő már sikít. A banános tápszert örömmel fogyasztja, a 3dl-ből egy csepp sem marad az üveg alján.

Mikor teli a pocak, akkor elindul kifelé a szobából, és vigyorogva teginget vissza, hogy mit szólok.Ekkor még semmit, visszacipelem, lefektetem , ő sikít, én énkelni kezdek, erre ő abbahagyja a visítást, csendben figyel.

Ha elhangzik a dalban egy ismerős szó, akkor már fel is pattan, és kezdődik a műsor.

(Ilyenek a Micimackóban a tény-tény-tény ezt ő is tudja, a Hull a hó,hull a hóban az Á betűk "ágon", "nyáron")

Visszacipelés, tente, próbálkozom a mesével. Ez általában szintén addig érdekli, míg nincs benne egy paci, vagy kutyus, mert akkor már rám is pattan, és meglovagol. Vigyázni kell mit mondok, ha oroszlán, vagy farkas hangzik el, akkor ordítani kezdi, hogy vá-vááá-váááá! Így jópár mese kiesik a szórásból.

Ezután már álmosodik, újra megpróbál elmenekülni, de csak az ajtóig jut, általában megbotlik, neki megy valaminek, és üvölt. Én újra dallal vigasztalom, akkor már fekszik, és csendben szívja a cumit. Mikor már biztos vagyok benne, hogy alszik, akkor ránézek az arcára, és látom, hogy a szemei nyitva, kuncog, felhúzza az orrát, és a korábban említett ördög arccal szórakoztat. Elnevetem magam, akár mennyire is igyekszem uralkodni, ezt nem lehet kibírni. Ekkor már majdnem aludt, fél órája küzdünk, meghallja, hogy nevetek, vagy elég csak éreznie, hogy mozog a mellkasom, akkor elkezd hangosan kacagni, felpattan, mint aki előtte nem volt álmos, és átrohan apához, aki ilyenkor még jóval nyugodtabb, mint én. Akkor már ő is mellénk bújik, és eljátszuk, hogy "nagyon alszik" a család. Dominik még kicsit megütögeti a fejünket, ránkmászik, kinyomja a szemünket, aztán én kiabálni kezdek, hogy " Mostmár aztán tessék aludni, mert...."Jóól megijed, nyomkodja a szemgolyómat tovább. Ilyenkor általában a 10-15. dalnál, mesénél tartok, majd szét robbanok. Felülök, és az ölembe veszem, dúdolni kezdek, és kicsit ringatom. Pár perc alatt el is alszik, és végetér az esti műsor. Ugyanez délben, rövidített változatban.

Szólj hozzá!

Címkék: alvás

A bejegyzés trackback címe:

https://domibaby.blog.hu/api/trackback/id/tr131651394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása