HTML

Két örökmozgó mindennapjai

„Azért, mert szerettek, jöttem a világra,

Lettem új fény, csillag, szülők boldogsága.

Szeressetek mindig, igaz szeretettel:

A kincsetek vagyok: kicsi kincs, de ember!”

Bemutatkozás

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Üdvözöllek a blogomon!

Két imádnivaló kisfiamról írok mindenfélét...fejlődésükről,oviról,sütésről-főzésről, dackorszakról, nevelésről, gyerekprogramokról, játékról és sok minden másról.

A vesemedence tágulattal kapcsolatos kérdéseiteket a dorothy_f@freemail.hu email címen tehetitek fel, vagy csatlakozzatok a www.anyatanya.hu weboldalon a Heim Pál Urológia fórumhoz.

Naptár

Tik-tak

Nézzük meg mit eszünk!

2009.09.25. 21:02 :: dorothy84

Fogyasztunk már mindent, amit lehet rágcsálni(fog nélkül), ropogtatni, csócsálni. Ilyen a kuki, keksz, kölesgolyó, pogácsa.

Erre az érdekességre most bukkantam.

"Mit használunk leggyakrabban ízesítésként? Fűszersót, leveskockát. A titkos alapanyag a nátrium-glutamát. Amikor elkezdtem tudatosan kerülni, meglepett, hogy mennyi termékben található meg. Hatására az ízlelőbimbók ingerküszöbe csökken, és intenzívebbnek érezzük az ízeket. Szinte minden készételben megtalálható a fagyasztott vacsorától a burgonyaszirmon át a virsliig, de a leveskocka sem létezhet nélküle.

Teljesen szinte lehetetlen kikerülni, de olvassátok szorgalmasan a címkéket, és minél kevésbé feldolgozott állapotban vegyétek az ételeket! Természetes ízfokozó a sajt és a paradicsom. Nagyon jól használható felvágott helyett az egyben lesütött és hidegen szeletelt hús. Egy szelet a vajas (nem margarinos) kenyérbe, némi uborkával, és kész az uzsi. Mellé egy kis szárított barack vagy banán télen, cseresznye májusban. És ásványvíz. Ha a gyerek nem szereti, lehet friss, mézes limonádé."

 

Épp ma vettem egy csomag kukit, DUCI névre hallgat, és rá van írva, hogy nátrium-glutamát...remek. Hihetetlen hogy mennyi adalékanyag van afelvágottakban, a májkrémben, a sajtban, joghurtba, és mindenban...

Ahogy mondani szoktam: Amiben kettőnél több olyan anyag van, aminek a nevét nem tudom elsőre kiolvasni, azt nem esszük meg. Igyekszem ehhez tartani magam, laasasn a tejporon és a szójafehérjén fenn sem akadok.

Szólj hozzá!

Címkék: hozzátáplálás

A bejegyzés trackback címe:

https://domibaby.blog.hu/api/trackback/id/tr671407314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása