HTML

Két örökmozgó mindennapjai

„Azért, mert szerettek, jöttem a világra,

Lettem új fény, csillag, szülők boldogsága.

Szeressetek mindig, igaz szeretettel:

A kincsetek vagyok: kicsi kincs, de ember!”

Bemutatkozás

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Üdvözöllek a blogomon!

Két imádnivaló kisfiamról írok mindenfélét...fejlődésükről,oviról,sütésről-főzésről, dackorszakról, nevelésről, gyerekprogramokról, játékról és sok minden másról.

A vesemedence tágulattal kapcsolatos kérdéseiteket a dorothy_f@freemail.hu email címen tehetitek fel, vagy csatlakozzatok a www.anyatanya.hu weboldalon a Heim Pál Urológia fórumhoz.

Naptár

Tik-tak

Pediped a pici lábakra

2009.08.19. 11:32 :: dorothy84

Sajnos Magyarországon még mindig az van elterjedve, hogy a babáknak magasszárú, betétes cipőben kell megtanulni járni. Szerencsére a világ más tájain, egyre jobban elterjednek a puhatalpú, mezítlábas járás utánozó cipőcskék.

Döntöttem: Dominik Pediped cipőben teszi majd meg első lépéseit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miért válasszunk puhatalpú cipőt....

A gyerekek 98%-a egészséges lábakkal jön a világra, de a felnőttek 60%-ának valamilyen láb-deformációja van. Ezek a deformációk már gyerekkorban kialakulnak és okozóik a nem megfelelő lábbelik.
Abban szinte minden szakértő egyetért, hogy a legegészségesebb a mezítláb járás, ami nem meglepő, hiszen az emberiség igen sokáig járt mezítláb (és sok helyen jár ma is), így ehhez alkalmazkodtak csontjai, ízületei, és inai.

A puhatalpú bőr gyerekcipők állnak legközelebb a mezítlábas viselethez. Ebben a cipőben úgy tanul meg járni a gyermek, hogy használja a lábujjait, és a talp izmait, amit egy merev talpas cipőben nem tud. Ez sokban hozzájárul az egyensúly és koordináció kifejlődéséhez és erősíti a láb ízületeit, izmait és inait. Egy ilyen cipő nem nyomja össze a lábat, a puha bőr arra engedi növekedni a kis lábat, amerre az fejlődni szeretne.

A talpon lévő reflexzónákat - szemben egy merev talpú cipővel -, járás közben inger éri, ami az egész testre nézve pozitív hatással van.

Puhatalpú gyerekcipő viseletével megelőzhető tehát számos felnőttkori ortopéd lábbetegség, és fejleszthető a gyermek mozgás koordinációja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És ezek a lábacskák szerintem a legjobbat érdemlik:)

 

Szólj hozzá!

Címkék: legjobbat a babának

A bejegyzés trackback címe:

https://domibaby.blog.hu/api/trackback/id/tr461321622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása