HTML

Két örökmozgó mindennapjai

„Azért, mert szerettek, jöttem a világra,

Lettem új fény, csillag, szülők boldogsága.

Szeressetek mindig, igaz szeretettel:

A kincsetek vagyok: kicsi kincs, de ember!”

Bemutatkozás

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Üdvözöllek a blogomon!

Két imádnivaló kisfiamról írok mindenfélét...fejlődésükről,oviról,sütésről-főzésről, dackorszakról, nevelésről, gyerekprogramokról, játékról és sok minden másról.

A vesemedence tágulattal kapcsolatos kérdéseiteket a dorothy_f@freemail.hu email címen tehetitek fel, vagy csatlakozzatok a www.anyatanya.hu weboldalon a Heim Pál Urológia fórumhoz.

Naptár

Tik-tak

Vesemedence-tágulat

2009.08.08. 23:37 :: dorothy84

Domkánál 20 hetes magzatként vettek észre egy minimális vesemedence-tágulatot. Folyamatosan jártunk ultrahangra, de hétről-hétre rosszabb lett a helyzet.A bal veséjében-már utólag tudjuk-a húgyvezeték felső szakasza nem fejlődött ki megfelelően. Ezért itt a vizelet nem tudott megfelelően átfolyni, a vesemedence kitágult, és ott pangott a vizelet. A genetikus szerint nem igényelt semmiféle beavatkozást magzati korban, de születése után valószínűsíthető volt, hogy műtik.  A tágulat egyre nagyobb és nagyobb lett. Mire megszületett a bal veséje nagyon csúnya volt, egy kb. 30 mm-es tágulattal.

 

Izotóp vizsgálaton

 December 3-án voltunk az első izotóp vizsgálaton. Fogalmam sem volt hogy csinálják, de már előre izgultam, mert Dominik már annyi mindent átélt, és végre otthon nyugodtan voltunk nem vágytam egy újabb tortúrára.

Először a Bókayba a csecsemőosztályra mentünk, itt kapta meg a branüljét, és ezután mehettünk a Radiológiai Klinikára. Szegénykémet belehúzták egy zsákba amiből kiszívták a levegőt, hogy mozdulatlan maradjon. A monitort folyamatosan szugeráltam, de a bal vese sehogy nem ürült.

Annyira ideges voltam, hogy mire hazaértünk egy csepp tejem nem volt. Szerencsére éjszakára normalizálódott a helyzet.

 December 19. ultrahang vizsgálat. Itt biztossá vált, hogy szükséges a műtét, ennek időpontját 2009. január 28-ra tűzték ki.

Az izotópos képen jól látszik a három kör. A baloldali vese szinte világít, hogy enm ürült ki a kontrasztanyag, mire a jobb oldali már szinte üres volt, és ez távozott a lenti karikába, vagyis a húgyhólyagba.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: vesemedence tágulat

A bejegyzés trackback címe:

https://domibaby.blog.hu/api/trackback/id/tr291297483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása