HTML

Két örökmozgó mindennapjai

„Azért, mert szerettek, jöttem a világra,

Lettem új fény, csillag, szülők boldogsága.

Szeressetek mindig, igaz szeretettel:

A kincsetek vagyok: kicsi kincs, de ember!”

Bemutatkozás

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Üdvözöllek a blogomon!

Két imádnivaló kisfiamról írok mindenfélét...fejlődésükről,oviról,sütésről-főzésről, dackorszakról, nevelésről, gyerekprogramokról, játékról és sok minden másról.

A vesemedence tágulattal kapcsolatos kérdéseiteket a dorothy_f@freemail.hu email címen tehetitek fel, vagy csatlakozzatok a www.anyatanya.hu weboldalon a Heim Pál Urológia fórumhoz.

Naptár

Tik-tak

Apa születésnapja

2009.09.07. 21:34 :: dorothy84

Nagy volt ma a sürgés-forgás, maszatolás, apa szülinapjára sütöttünk túrótortát Domkával. azon kívül, hogy mindent összekent, és belecsapott a tortába(ezért van a világos folt a tetején), nem sokat segített:) Imádja a robotgépet, mindig néznie kell ahogy verem habot. Na, és kóstolni, és kenni is imád.

Az eredeti terv az volt, hogy valamilyen módon a pici kezének lenyomata kerül a csoki tetejére, de ez kivitelezhetetlen volt, túl kicsi még hozzá, ahogy rátettem a kezét, már markolt is bele. Talán majd jövőre, apa így is örült a mi kis alkotásunknak. Szépnek nem mondanám, de finom lett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És mindenki megkapta a nagymamitól a neki való innivalót. Apa bort, Dominik egy üveg szőlőlevet. Mire ihat alkoholt megerjed az is.:)

 

 

Túrótorta(így készült)

Tészta:
6tojás, 6ek cukor, 6ek liszt, 4ek víz, 1dl étolaj, csipet só, 2ek kakaó, 1 cs. sütőpor
A tojásfehérjéből haot verünk. A sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a sót, vizet, olajat, kakaót, és kemény habot.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és  a tojásos masszába szitáljuk. Az így elkészült tésztát tortaformában megsütjük(180fok-20perc) és  miután kihült félbevágjuk.

Krém: fél kg túró, 20dkg porcukor, 1 van.cukor, citrom héj, 20dkg margarin
A cukrot, a margarinnal habosra keverjük, az áttört túrót hozzáadjuk, ezt kenjük a két lap közé.

Máz: 6ek kakaó por, 6 ek cukor, 10dkg margarin, A kakaót, és a cukrot pár csepp vízzel simára keverjük, közben melegítjük, hogy olvadjon  acukor, beletesszük a margarint, simára keverjük, és akkor tesszük a tortára mikor már dermed. A torta oldalát is megkenjük, erre lehet tenni tört mandulát, így nem látszanak a megfolyások, és a hibák:)

 

Szólj hozzá!

Címkék: ünnepek recept

A bejegyzés trackback címe:

https://domibaby.blog.hu/api/trackback/id/tr851366981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása