HTML

Két örökmozgó mindennapjai

„Azért, mert szerettek, jöttem a világra,

Lettem új fény, csillag, szülők boldogsága.

Szeressetek mindig, igaz szeretettel:

A kincsetek vagyok: kicsi kincs, de ember!”

Bemutatkozás

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Üdvözöllek a blogomon!

Két imádnivaló kisfiamról írok mindenfélét...fejlődésükről,oviról,sütésről-főzésről, dackorszakról, nevelésről, gyerekprogramokról, játékról és sok minden másról.

A vesemedence tágulattal kapcsolatos kérdéseiteket a dorothy_f@freemail.hu email címen tehetitek fel, vagy csatlakozzatok a www.anyatanya.hu weboldalon a Heim Pál Urológia fórumhoz.

Naptár

Tik-tak

2 éves státusz

2010.11.12. 23:12 :: dorothy84

Megvolt a 2 éves státuszvizsgálat. Tud páros lábon ugrálni, kiegyensúlyozott a viselkedése (hmmm), kialakult a napirendje, önmagát nevén szólítja, párszavas mondatokban beszél,tökéletesen lát, hall, és még sorolhatnám milyen komoly kritériumoknak kell megfelelnie alig két esztendősen.

12,9 kg-ot és 94 cm-t sikerült mérni, ami azért nem igaz, mert itthon közel 14-et mérek, és a múltkor 96 cm volt. De annyira eleven, hogy nem lehet megmérni.

De milyen Domi az én szemszögemből?

Kommunikáció: Be nem áll a szája, mindent megnevez, megmutat, és addig ismételgeti a tárgyak nevét, amig én utána nem mondom. Első hallásra megtanulja a szavakat, ha új dalt, mondókát hall, azt legalbb 4x-5x el kell ismételnem, és már fújja is. Szépen beszél mondatokban, 3, 4 de néha 5 szót is egymás után rak, kisebb-nagyobb sikerrel ragokkal ellátva. Ha valaminek nem ismeri a nevét, funkcióját, új szavakat alkot, és kérdez, hogy Mi ez?

Imádom ahogy gondolkodik, és mondja, hogy "Hát őőő..."

Érzelmek: Nagyon kedves mindenkivel, könnyen barátkozik, nyitott (tiszta anyja:):) Mindenkivel beszélget, ha szimpatikus neki az illető, akkor megjegyzi a nevét, és sokszor emlegeti egy nap. A felnőttekkel könnyebben szót ért, mint a korosztályával. Szívesen ad puszit, ha kérnek tőle, ha megkérdezem, hogy szereted-e xy-t, összeszorítja a kis öklét a nyakához teszi és oldalra dönti a fejét.Aki szimpatikus neki, nem tud elmenni mellette úgy, hogy ne csikizze meg, vagy ne szóljon be valamit (eben is rám ütött, csak azért én jobban szelektálok:):):)

Vannak számára nagyon fontos emberek, de általában azokat kedvelik akik felé én is nyitok.

És amin kiakadok: Imád szerepelni, mindent mikrofonnak használ, bárki előt táncol, énekel.

Evés: Kritikus! Reggeli kakaó, után max 2 falat. Majd a tízórai joghurt, fél alma még lecsúszik. Az ebéd kedvétől függően, pár kanál (5-6) Uzsonna, max egy fél alma, kis nasi, vacsora megint kritikus, szinte csak a kakaó csúszik 8 körül. Általában a délutáni ébredés után kínálgatom mindenfélével, de csak áll a hűtő előtt és válogat. A vége savanyúuborka, alma, citrom, vagy csoki lesz.

Mindig leves enne.

Kedvencek azért vannak: borsóleves(és mindenféle leves), borsófőzelék, finomfőzelék, rizs, és tarhonya, pörköltek.

Amit nem szeret: Sóska, spenót, brokkoli, karfiol, palacsinta, tészták(kiv. spagetti)

Alvás: Változó! Hol többet, hol kevesebbet, eddig egyedül,most megint velünk:( Mindig lefeküdt 9-kor mostanában inkább 10-kor, reggel néha apával kel 6 körül, de előfordult már, hogy 5-kor és olyan is, hoy átaludtuk apa reggeli készülődését, elszunyál 7-ig.

Voltak napok, hogy éjjel 3x kiabált , hogy menjek át, aztán napokig átaludta az éjszakát az ágyában. Most pár napja újra köztünk alszik, de legalább nyüglődés nélkül. Engem már nem érdekel, csak csend és nyugalom legyen:) A barátnőjét már úgysem közénk fogja befektetni,addig meg élvezem, hogy ott szuszog a fülembe.

Játék: Megy önállóan is, de anyával mindig jobb. Nehéz lefoglalni egész nap egy 2 évest. Szokott tévézni, és youtubeon videokat nézni, de azért igyekszünk a  legtöbb időt közös játékkal tölteni. Délelőtt a reggel kezdődik mesnézéssel, addig elvégzem a dolgomat, utána vagy itthon játszunk, vagy irány az utca (esetleg a torna heti 2x) Minden nap kézműveskedünk valamit, gyurmázunk, festünk, rajzolunk, nyomdázunk, ezt rendszerint délutáni ébredés utánra teszem, akkor kipihentebb. Fürdés után, még előkerül a meóriajáték, és a kártya, vagy mesekönyvek (mostanában könyvek nem érdeklik annyira, val.színű, mert van egy csomó új játéka ami leközti az idejét.)

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: hóforduló

A bejegyzés trackback címe:

https://domibaby.blog.hu/api/trackback/id/tr482445465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása